Sidebar

05
wo, okt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024 Nijmegen Kunst/Cultuur – De gemeente Nijmegen had beloofd miljoenen uit te trekken om de cultuursector te redden; kwijtschelding van de huur aan het eind van het jaar, extra aanvullende subsidies etc. Wat een geweldig nieuws, totdat plots bleek dat deze beloofde en zo enorm gewenste cultuureuro’s onverhoeds waren verdwenen.

Gelukkig maar voor een dag, daarna werd het weer rechtgetrokken. Wat een raar verhaal!

Blijdschap
Grote vreugde natuurlijk bij onder andere de Stadsschouwburg, Vereeniging, Doornroosje en LUX; de gemeente maakt bekend de culturele instellingen niet te willen laten vallen en stelt een financieel hulppakket van € 2 - 5 miljoen ter beschikking. De culturele instellingen waren natuurlijk zeer verheugd toen de gemeente steunmaatregelen voor deze sector aankondigde. Steun in cultuur is natuurlijk hartstikke welkom omdat er zonder enige voorstelling op gigantische wijze wordt ingeteerd. Perfecte maatregelen dus als kwijtschelding van de huur voor culturele instellingen aan het eind van het jaar, aanvullende subsidies etc. Wat wil je nu nog meer in deze tijd dat de gemeente een cultuursteunfonds opricht zodat deze instellingen weer een wat langere adem voor bestaan is gegund.

 

Paniek
Even later echter is het bedrag ineens verdwenen en van de besluitenlijst verdwenen. Toch een fabeltje? Toch de deuren sluiten? Het zal toch niet wáár zijn! Hoe kan dát nu weer!!! Iedereen blij maar plots blijkt het noodpakket verdwenen. Waar zijn al die beloofde cultuurmiljoenen gebleven?   

Foutje
Na een dagje paniek blijkt toch dat er toch geen reden is tot paniek. Na 24 uur zijn de miljoenen voor het noodmaatregelenpakket toch weer teruggekeerd en is de € 2 tot 5 miljoen weer beschikbaar. Wat was er nu eigenlijk aan de hand en hoe kon dit gebeuren? “Ach, die was eerder per ongeluk weggehaald door een medewerker”, aldus een woordvoerder. “Niet de bedoeling”. Foutje dus.

Jos de Jong

Afbeelding van Sabine van Erp via Pixabay

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner