Sidebar

12
vr, aug

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024 NIJMEGEN Evenementen – Het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 30 oktober plaatsvindt in Zelhem is bijna uitverkocht. Organisator Eddie Mensink laat weten dat er nog minder dan 1500 kaarten zijn. “Het was natuurlijk lange tijd onzeker of het feest kon doorgaan, maar nu we het groene licht hebben, heeft de kaartverkoop weer een vlucht genomen”, vertelt hij. Het affiche bevat weer vele grote namen uit de wereld van de Nederlandstalige muziek. Van Gerard Joling tot Mooi Wark, van de Spitfires tot Jannes.

Het Mega Piraten Festijn in Zelhem is het vierde in een serie van vijf festivals in dit najaar. Eddie ziet het helemaal zitten. “Het wordt bij wijze van spreken één groot bevrijdingsfestival on tour. Iedereen gaat bij ons weer de vrijheid vieren. Ik verwacht echt dat we dan uitbundige taferelen gaan zien, die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Iedereen is hongerig. De artiesten, maar ook het publiek. Je moest eens weten hoeveel berichtjes ik de afgelopen tijd heb gehad van vaste bezoekers. ‘Wanneer kan het weer?’ ‘Wanneer komen jullie weer?’ Het Mega Piraten Festijn is altijd een feest van saamhorigheid geweest. Maar voor die saamhorigheid is het ook nodig dat je samen het leven kunt vieren. En dat kan nu weer!” 

Ook de mannen van social mediafenomeen Poar Neem’n zijn weer van de partij. Zij hebben hun eigen Poartytent waar ze gedurende de avond meerdere shows verzorgen. Met stampende beats, boerenrock en veel ongein. En nieuw op het terrein: het RADIONL Feestcafé met als ‘barman’ zanger/DJ Robert Pouwels (die ook een heel goede Hazes neerzet).

Het kan weer
“Eindelijk licht aan het einde van de tunnel”, stelt Leon Lukassen, namens Lukassen Produkties medeverantwoordelijk voor de organisatie van het Mega Piraten Festijn. “Het kan weer. Voor ons is dat fijn, maar voor de artiesten zeker net zo! Zij hebben het grootste deel van het afgelopen jaar niks te doen gehad. Natuurlijk een verlies aan inkomsten, maar ook gewoon niet het podium op kunnen, is voor hen verschrikkelijk. Ja ach, net zoals Eddie verwacht ik echt totale extatische vreugde als we zo meteen weer los gaan!”

Programma
Gerard Joling, Mooi Wark, Jannes, Ancora, Vinzzent, Lange Frans, Mental Theo, Stef Ekkel, Spitfires, Henk Bernard, Thomas Berge, Willem Barth, Henk Dissel, Django Wagner, John de Bever, Dikdakkers, Bonnie St. Claire, Boer Bennie, Mark’s Hazes Tribute, Belinda Kinnaer, Mart Hoogkamer, Otto Lagerfett, Tinus Hoekstra, Jacques Herb en de band Summerland (die ook enkele artiesten live begeleidt). De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Ook op het terrein: de Poartytent van Poar Neem’n en het RadioNL Feestcafé.

Praktische info
Het terrein aan de Slangenburgseweg is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 24.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 27,50 euro. Zie verder de website. 

Vaccinatie-ellende
De bezoekers van het Mega Piraten Festijn dienen te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl), een identiteitsbewijs en een geldig toegangskaartje. Op de locaties is de internetverbinding waarschijnlijk slecht. Als je geen volledige vaccinatie of negatieve testuitslag hebt zal je geen toegang tot het Mega Piraten Festijn krijgen. Let op! Er zal streng worden gecontroleerd. Een gratis coronatest moet maximaal 24 uur voor aanvang van het Mega Piraten Festijn afgenomen zijn. Een afspraak maken is enkel mogelijk via: www.testenvoortoegang.nl. Een zelftest volstaat niet. Ook een negatieve Coronatest moet via de Corona-Check-app worden aangetoond middels een QR code.

Agenda Mega Piraten Festijn:
Vrijdag 1 oktober in Marum, zaterdag 9 oktober in Klazienaveen, zaterdag 16 oktober in Maaskantje, zaterdag 30 oktober in Zelhem en zaterdag 18 december in het GelreDome in Arnhem.

Bron: Groenlose Gids

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner