Sidebar

05
wo, okt

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024Nijmegen Kunst/Cultuur - Bijna twee jaar stond het pand van het Concertgebouw de Vereeniging in de steigers. De steigers zijn allemaal weg en dus is het tijd voor een feestelijke heropening op zaterdag 30 november.  Iedere Nijmegenaar is van harte uitgenodigd om het verbouwde pand van binnen te bekijken en vooral ook te genieten van een bijzonder programma.

Het gebouw van de Vereeniging moest echt fors worden gerenoveerd; alle ruimten in het gebouw waren volledig outdated en voldeden absoluut niet meer aan de eisen die tegenwoordig aan dit soort gebouwen worden gesteld. Laden en lossen veroorzaakte overlast voor met name de omwonenden  de opslagruimtes waren te klein, de artiesten zaten in de foyer veel te dicht op elkaar, voor de orkesten was te weinig ruimte en er waren ook nog eens te weinig kleedkamers.

Dat is nu allemaal veranderd en aangepast. Alle ruimtes in het gebouw hebben een ware metamorfose ondergaan. Ze zijn veel groter, toegankelijk, er is nieuwe fraaie verlichting aangebracht en ook het restaurant is geheel in stijl vernieuwd. Kortom, de entourage is geweldig geworden, ademt een warme sfeer uit en alles ziet er weer heel professioneel uit.

Feestelijke heropening
Op zaterdag 30 november staat de opening gepland die voor iedereen toegankelijk is. De organisatie heeft tussen 14-16.00 uur een gratis muziekprogramma vastgesteld opening heeft De Vereeniging een gratis (!) programma samengesteld met een boeiende muzikale ontdekkingstocht door het pand. Alle ruimtes staan open en er is geen plek waar je niet mag komen. Alles mag gezien worden, van zalen tot kleedkamers en artiestenfoyer. Verder is er life muziek, zijner speciale kinderactiviteiten en geeft architect Job Roos om ca 16.00 een toelichting over de zeer speciale renovatie. Dat betekent echter niet dat na zijn lezing de festiviteiten ten einde zijn. Om 19.45 uur start immers het avondprogramma en verzorgt het Nederlands Blazers Ensemble een boeiend concert ter ere van de grootste komiek aller tijden:Charlie Chaplin. 
Voor degenen die echt geen genoeg kunnen krijgen van alles wat er die dag wordt geboden in het vernieuwde concertgebouw, is er nog een gezellige afterparty, ook al weer met life muziek.

Het belooft een heel spektakel te worden die dag. Iedereen is overdag van harte welkom.
Voor het avondprogramma is dat natuurlijk ook zo, maar om alle Nijmegenaren toe te laten, wordt waarschijnlijk een probleem. Zorg dus dat u er bijtijds bij bent. Reserveer hier snel je gratis toegangskaartje.  Houd er rekening mee dat het druk kan worden en…vol is vol.

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner