Sidebar

12
vr, aug

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024 Nijmegen Economie & Duurzaamheid, Natuur & Milieu - Louis Dolmans startte in 2010 met ‘Doornik Natuurakkers’ in Bemmel, gelegen vlak boven Nijmegen. Louis kiest voor de biodynamische teelt van oude graanrassen, zoals spelt van Hoosterhof, Limburgse risweit, eenkoorn, rivet en rode, zwarte, bruine en witte emmer.

“Het is van groot belang om de genetische diversiteit van die granen voor de toekomst te behouden”, aldus Louis die vol;op geniet van de natuur die zich ieder jaar verder ontwikkelt. "Elk jaar is het een verrassing. Al die bijzondere kleuren, geuren en vormen. Ik heb natuurlijk veel oude rassen die heel divers zijn. Het is het toppunt van schoonheid. Een andere verrassing zijn de zeldzame planten die ik tegenkom. Vorig jaar vond ik naaldenkervel, akkerboterbloem en orchideeën. Ik zie riddersporen, spiegelklokjes en ratelaar in de grasrand. Elk jaar krijgt de natuur meer vorm, want dan is het weer een jaar langer geleden dat hier kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt."

Meer informatie
Doornik Natuurakkers doet mee met Toekomst Zaaien op zondag 17 oktober 2021 om 14.00 uur.

Er wordt dit jaar gezaaid aan een flora-akker aan de Plakselaan in Bemmel. De verzamelplek voor het Toekomst Zaaien is aan de Plakselaan in Bemmel tussen nr 10 en nr 34, zie ook deze link in google maps

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner