Sidebar

12
vr, aug

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Willekeur?
024 Groesbeek Politiek & Maatschappij - Burgemeester Slinkman van Berg en Dal is van mening dat er geen sprake is geweest van enige willekeur toen een ongetwijfeld hardwerkende BOA van de gemeente Millingen een paar jonge vissertjes op de bon slingerde omdat ze het samenscholingsverbod zouden hebben overtreden.

De burgemeester ging hiermee in op een aantal vragen van de raadsleden Rona Vree (GroenLinks) en Alex ten Westeneind (GJS). Vree stelde dat de maatregelen niet altijd voor iedereen even duidelijk zijn en dat de boetes best pittig zijn. ,,Hoe worden die BOA's (opsporingsambtenaren) eigenlijk geïnstrueerd?" wilde ze weten. Een terechte vraag, zeker ook omdat daar landelijk de nodige twijfel over bestaat. De burgemeester meldde dat de BOA’s worden geïnstrueerd door de voorzitter van de Veiligheidsregio.


Willekeur of niet
Alex ten Westeneind constateerde dat er enorm veel boetes worden uitgedeeld waardoor er juist onrust ontstaat bij de bevolking waardoor het draagvlak voor de maatregelen afbrokkelt.
“Mensen hebben het idee dat ze zich keurig aan de regels houden en krijgen vervolgens een boete. Ze vinden dat onredelijk en zeggen dat er sprake is van willekeur. Vindt u dat ook?”, zo vroeg hij aan de burgemeester. “Nee, ik vind niet dat er sprake is van willekeur", aldus de burgemeester. “Ik ga er formeel niet over, maar de maatregelen zijn bedoeld om een dodelijk pandemie in te dammen."

“We zijn begonnen met waarschuwen, maar hebben de maatregelen aangescherpt. De BOA's zeggen dat ze juist heel veel begrip krijgen van de burgers, ook als ze die bekeuren. Er is bij slechts een kleine groep mensen verwarring over de maatregelen…….”

Hoezo geen willekeur? Op dringend verzoek van de gemeente haalde een inwoner van Millingen  een filmpje van Facebook waarop te zien is dat de kinderen op royale afstand van elkaar stonden. Met het filmpje zou de privacy van de BOA worden geschonden en dus moest deze worden verwijderd...

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner