Sidebar

05
wo, okt

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024Nijmegen Maatschappij/politiek – Met ingang van 2020 kun je in het centrum van Nijmegen niet meer gratis parkeren vanaf 21.00 uur. De gemeenteraad meent er goed aan te doen dit tijdstip te verlaten naar 23.00 uur. Zo wordt er waarschijnlijk ca € 150.000 extra opgehaald.

Net als vele andere gemeenten die graag hun kas op orde willen houden, zeker als blijkt dat er wel eens tekorten kunnen gaan ontstaan, moet de burger hiervoor extra in de buidel tasten. Het parkeerbeleid aanscherpen of parkeerprijzen verhogen is altijd een hele eenvoudige, gemakzuchtige maar zeer zeker ook een bijzonder aantrekkelijke manier om begrotingen te dichten of om de gemeentekas een extra push te geven.  


Parkeren in parkeergarages

Uiteraard ziet een stadsbeeld, met name in het centrum, er aantrekkelijker uit als er niet legio auto’s staan geparkeerd. Met deze Nijmeegse maatregel hoopt de gemeente de burger attent te maken. De gemeente meent dat er in de parkeergarages in en rondom het centrum genoeg plek is om automobilisten ervan te overtuigen om hier toch vooral gebruik van te maken. Bovendien geldt voor de parkeergarages dat daar na 18.00 uur een gereduceerd tarief gat gelden van 50 cent per uur. Parkeren in de straat kost momenteel € 2,90 euro per uur.


Bezoekersregeling

Gelukkig komt er wel een soepelere bezoekersregeling voor de bewoners in het centrum. Zij mogen voortaan jaarlijks maar liefst 585 uur (was 500 uur) visite buiten het centrum voor € 0,25 cent per uur laten parkeren. Gek eigenlijk dat de gemeente bepaalt hoeveel uur je visite mag hebben van familie, vrienden, kennissen etc die je met hun auto komen bezoeken en die als alternatief nu dus eerst hun auto ergens buiten het centrum moeten parkeren. Er verandert verder niets aan parkeervergunningen van bewoners, dat is tenminste ook weer wat…

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner