Sidebar

05
ma, dec

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024 Nijmegen Gezondheid - Zorgorganisatie De Waalboog, woningcorporatie Woonwaarts en de gemeente Nijmegen hebben de onderhandelingen over ontwikkeling van zorgwoningen aan de Doddendaal afgebroken. Volgens partijen is er onvoldoende voortgang in de ontwikkeling, ondanks een bijdrage van de gemeente om de onrendabele top te dekken.

Op de voormalige locatie van Intersport aan de Doddendaal zou door een private partij een woonzorggebouw worden ontwikkeld van 9 verdiepingen, waarvan de bovenste 3 verdiepingen bestemd zouden zijn voor zorgwoningen. In augustus 2015 is hiervoor door de initiatiefnemer een aanvraag omgevingsvergunning ingediend.

De gemeente wilde graag zorgappartementen in het centrum van Nijmegen en heeft Woonwaarts gevraagd de zorgwoningen af te nemen van de initiatiefnemer en deze te verhuren aan de Waalboog.

De Waalboog wilde op deze locatie bestaande zorgwoningen vervangen door nieuwe woningen die passen binnen haar visie op wonen en zorg. De Waalboog houdt hierbij rekening met het woonservicegebiedenbeleid uit 2013 waarbij de gemeente ernaar streeft om ouderen, zorgbehoevenden en mensen met (functie)beperkingen geïntegreerd te laten blijven wonen in hun wijk met de benodigde zorg en dienstverlening.

De Waalboog heeft zicht nodig op realisatie om de zorgplaatsen voor de cliënten in de nabije toekomst te kunnen garanderen. Het traject dat partijen in de afgelopen 5 jaar hebben doorlopen gaf deze zekerheid nog altijd niet. De Waalboog had de initiatiefnemer - net als de gemeente - daarom een einddatum gesteld om deze zekerheid te verkrijgen. Uiterlijk 1 april 2020 moest de anterieure overeenkomst worden getekend. Dezelfde einddatum is ook door Woonwaarts en door de gemeente aan de initiatiefnemer gesteld. Helaas heeft de initiatiefnemer niet binnen de gestelde termijn gereageerd. Het ongewisse tijdspad is uiteindelijk de reden geweest voor de Waalboog en Woonwaarts om definitief de onderhandelingen af te breken.

De Waalboog vervolgt haar zoektocht naar alternatieve huisvesting voor haar cliënten. De Waalboog hanteert in haar zoektocht naar een nieuwe locatie het gemeentelijk planningskader voor beschermd wonen voor ouderen uit 2017. Gezocht wordt naar een alternatieve locatie in het centrum of, aangezien de ruimte hier beperkt is, dit zoekgebied uit te breiden naar bijvoorbeeld Waalfront of de stationslocatie of een andere locatie uit het planningskader.

Afbeelding van Miguel R Perez Rivas via Pixabay

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner