Sidebar

12
vr, aug

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024 Nijmegen Lifestyle & Gezondheid – Heerlijk natuurlijk dit formidabele weer, daar kan niets tegenop. Dat vinden ook sommige insecten waaronder de teken, voor het opruimen van van alles en nog wat in de natuur misschien een prima beestje, maar voor ons mensen vaak hartstikke schadelijk.

Een niet tijdig opgemerkte tekenbeet kan leiden tot de ziekte van Lyme en dus kun je er niet snel genoeg bij zijn. In juni en juli vormen deze beestjes een ware plaag en je moet extra attent zijn op beten van dit nare insect. In Nijmegen heeft men er iets op gevonden: een nieuwe app die je meldt waar je in Nijmegen en directe omgeving moet waken voor teken.

Teken zien er uit als kleine platte spinnetjes en komen vooral voor in bossen, tuinen, parken, speeltuinen en in eigenlijk elke omgeving waar de groene natuur welig tiert. Teken kunnen bijten en kunnen ziektes overbrengen zoals de ziekte van Lyme, een ziekte waar je heel lang behoorlijk onder kunt lijden.  


Tekenradar en Nature Today
Er bestaat als een Tekenradar, een website met meldingen waar tekenbeten zijn geconstateerd en of er slachtoffers zijn gevallen. Aan de hand hiervan kun je zelfs een tiendaagse tekenverwachting bekijken.
Maar, er is nieuws! Deze week is er in Nijmegen een app op de markt gelanceerd met de naam ‘Nature Today, een app ontwikkeld door de universiteiten van Twente en Groningen, die voor elke vierkante kilometer in Nederland een verwachting geven hoeveel teken daar zijn, zodat je daar op voorbereid kunt zijn en tekenbeten kunt vermijden.


Meer informatie?
Raadpleeg dan https://www.weekvandeteek.nl/nieuws/het-tekenseizoen-gestart-met-deze-tips-ben-je-goed-voorbereid/

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner