Sidebar

12
vr, aug

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

024 Nijmegen – Sport & Vrije tijd – Sinds jaar en dag is de vierdaagse van Nijmegen een nationaal en internationaal begrip. Van heinde en verre komen fanatieke wandelaars om elke dag zo’n 40-50 kilometer of meer te lopen.

Blaren doen misschien wel pijn na al die kilometers, maar de echte gemotiveerde dyhards hebben daar lak aan en lopen gewoon door. Wat een spektakel elk jaar, wat een feest en wat staat de stad altijd heerlijk positief op z’n kop. Maar, hoe moet dat nu?

Het had zo’n fantastisch event kunnen worden met al die zonnige dagen die we hebben, maar corona gooit fors roet in het eten. De maatregelen rondom het coronavirus en alle inherente ellende heeft ervoor gezorgd dat er dit jaar géén Vierdaagse wordt georganiseerd in en rond Nijmegen. “Wat moeten we nu in vredesnaam doen?” vraagt menigeen zich af. “Wij hebben onze vakantie aangepast op deze week vol feest en gezelligheid”, zijn weer andere geluiden.

Wat zullen de echte dyhards doen? Maken ze er toch iets gezelligs van? Gaan ze gewoon tóch wandelen, maar dan in kleinere groepen of gaat men, als troostend alternatief maar op de gezellige terrassen een hapje of drankje doen? Maar ook dát is aangepast plezier. Die anderhalvemeter geeft het event immers een nare weerklank. Sommigen, die al jaren achtereen de Vierdaagse lopen, verheugen zich elk jaar opnieuw op hun ‘medelopers’ die ze een jaar niet hebben gezien en die elkaar dus altijd veel te vertellen hebben. Wat een strop voor hen, voor alle organisatoren, voor de cafe’s, de kroegen, de restaurants en eigenlijk de gehele horeca. Hèbben we een pracht van een voorjaar en misschien ook wel zalige warme dagen als de Vierdaagse gelopen had kunnen worden, en dan is er daar die ellendige corona die alle pret verpest. Nou ja, heel jammer en helaas en dus maar ‘op naar een zonnige zomer in 2021’.

 

Jos de Jong

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner